Зробіть це просто зараз - і весною будете мати ранні тюльпани

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли на зиму викопувати цибульки гладіолусів . Тепер ділимось порадами щодо не таких мерзлякуватих квіток - їх навіть висаджують на зиму.

Річ піде про тюльпани. Рекомендовано висаджувати їх восени, між другою половиною вересня до кінця жовтня. Детальніше розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звісно, цибулини можна посадити навіть наприкінці літа. Просто в цьому випадку вони лежатимуть у ґрунті, чекаючи, поки настануть сприятливі умови, і можуть просто загнити у землі.

Щоб цибулини тюльпанів вдало перезимували, важливо, щоб вони встигли пустити коріння ще до того, як замерзне земля промерзне. Процес укорінення у них запускається при низьких температурах: не вище +5-6 градусів і триває два-три тижні.

Також важливо, щоб це сталося до того, як стоятиме стабільна мінусова температура. Можна легко визначити оптимальний момент для посадки, якщо використовувати ґрунтовий термометр.

Якщо з самого ранку температура на термометрі буде нижчою за 10 градусів - це означатиме, що саме час садити тюльпани. Як правило, охолодження землі до потрібної температури відбувається, коли стоїть по-справжньому осіння погода: від +15 вдень до +5 вночі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А можна просто висаджувати тюльпани, орієнтуючись на кліматичні особливості свого регіону. Також ми розповідали про важливі осінні роботи у винограднику .