Покрокова інструкція: як обрізати вишню для багатого врожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чому восени обов’язково прибирати бур’ян з городу . Тепер ділимось порадами щодо обрізання вишні.

Правильне виконання цієї процедури є важливою складовою збагачення врожаю наступного року. Разом з порталом “Добрі новини” ділимось покроковою інструкцією обрізки вишень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спершу видаляємо старі, хворі або пошкоджені гілки. Це поліпшить циркуляцію повітря та світла в середині дерева. Також обов’язково видаляємо гілки, які ростуть занадто близько одна до одної - вони все одно конкурують за світло. Залишаємо лише гілки, які розводяться від головного стовбура під гострим кутом.

Щоб стимулювати ріст нових гілок, варто зрізати верхню частину стовбура на бажаній висоті. Так будуть рости гілки, що будуть рости в більш придатний для збільшення врожаю спосіб.

В середині крони знайдіть гілки, які перетинаються з іншими або ростуть назад. Їх теж варто видалити - вони можуть заважати росту і розвитку дерева та обмежувати доступ світла та повітря. При цьому старайтесь залишити основні гілки - ті, що розгалужуються від стовбура під гострим кутом. Саме вони найкраще підходять для родючих гілок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обрізку вишні проводять взимку або на початку зими, коли дерево “спить”. Не забувайте використовувати гострі та чисті інструменти.  Також ми розповідали, як восени обрізати троянди .