Як насправді треба зберігати квасолю: спосіб, з яким шкідники не заведуться

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як після збору врожаю підживити землю на ділянці. Однак врожай мало зібрати - його треба ще й зберегти. Розповідаємо, як треба зберігати квасолю, щоб у ній не завелися шкідники.

Дуже неприємно зібрати врожай квасолі, а через деякий час знайти там жучків або черв’ячків. Правильний спосіб збереження дозволить вам довго насолоджуватися квасолею в різних стравах. Про нього розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Морозильна камера

На зимівлю можна легко відправити і квасолю. Навіть молоду, невисушену квасолю можна заморожувати, так вона буде ще смачніша.

Скло

Покладіть зерна у скляну банку, яку треба щільно закрити кришкою. Для певності у банку з квасолею можна додати 1 головку часнику, розділену на зубки. На смак квасолі це не вплине.

Пластик

Квасолю можна зберігати у пластикових пляшках, якщо вона ідеально висушена. На дно кожної пляшки треба покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. Проте для такого методу обов’язково квасоля має бути сухою.

Підвал чи горище

Теж дієвий метод, але у такому випадку краще це робити у стеблах. Але перекладіть стручки стеблами сухого кропу. І не забувайте про боротьбу з гризунами.

Холодильник

Квасолю перед зберіганням слід прогріти в духовці. Це допоможе позбутися потенційних шкідників, коли вони перебувають ще на стадії личинок. Прогріту квасолю остуджуємо та пересипаємо в банки чи лотки, а вже їх - у холодильник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими способами квасоля залишиться такою ж смачною надовго. Також ми розповідали, як правильно зберігати капусту .