Як зберегти жоржини до весни: як робити це правильно, щоб не отримати купу гнилі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як на зиму посадити цибулинки тюльпанів. А деякі квіти навпаки потрібно викопувати, щоб наново посадити навесні. До них відносяться і жоржини.

Разом із ProstoWay розповідаємо, як правильно зберігати коріння жоржин. Від цього залежить, чи не зіпсується до весни посадковий матеріал.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Найчастіше коріння жоржин радять зберігати, замочивши у розтопленому парафіні. Це оптимальний варіант. Якщо цей спосіб для вас недоступний, то парафін можна замінити глиною.

Щоб зберегти коріння в глині, приготуйте розчин з глини та води та занурте в нього коріння жоржин. Після цього його потрібно добре просушити. Оброблені подібним чином жоржини треба скласти в картонні коробки або ящики у кілька рядів.

Ще один дієвий варіант – зберігати корені квітів у перліті. Агроперліт - це популярний садівничий матеріал, що має відмінну здатність утримувати вологу.

Достатньо лише помістити коріння квітів в ящики. Перед цим ящики слід наповнити сумішшю перліту і торфу. В ящики для зберігання також слід додати тирсу та сухий пісок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обидва способи чудово підходять для зберігання жоржин у квартирі. Також ми розповідали, коли викопувати цибулинки гладіолусів.