Найпростіший метод без зайвої роботи: як закрити троянди на зиму

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно висаджувати восени трояндові кущі . Тепер розповідаємо, як правильно укривати троянди на зиму.

Дуже важливо вчасно укрити рослину перед зимовими холодами. Разом із порталом “Добрі новини” розповідаємо, що робити, щоб троянда взимку була надійно захищена.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно вкривати троянди

Починати вкривати троянди варто, коли температура повітря стабільно низька – від 5 до 10 градусів нижче за нуль. Перед цим треба подбати, що рослина була повністю підготовлена до зими, наприклад, обрізати листя в нижній частині куща.

Що важливо, треба вкривати навіть морозостійкі сорти. Троянди потребують спеціальної конструкції - якщо гілки добре гнуться, можна використати опору для пригинання. Пригнути їх можна за допомогою залізних лозин або дроту.

Безпосередньо перед вкриванням треба видалити все листя, квітконоси і пагони, що не визріли.

Пригодяться залізні палички, які продаються в магазинах для городників і садівників. Їх зручно використати для підв’язування та захисту розсади. Візьміть кілька паличок, поставте їх в землю біля рослини та пришпильте до землі.

Коли конструкція готова, можна починати процес укриття троянди. Для цього знадобиться плівка зі спеціалізованого магазину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо надійно вкрити рослину, так їй не нашкодять зимові холоди. Також ми розповідали, як взимку зберегти коріння жоржин .