Мало хто знає: коли найкраще садити озимий часник і цибулю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як восени правильно обрізати малину . Це клопіткий процес. Загалом, що виявляється несподіванкою для багатьох дачників, перед зимою можна не лише готувати рослини до зими, а й садити деякі. До цих культур відносяться часник та цибуля.

Зазвичай врожай цих культур дуже залежить від погодніх умов. Приміром, якщо літо сухе й спекотне, то не варто сподіватися отримати багатий врожай. А от якщо перед зимою висадити ці культури, можна бути впевненим у гарному результаті. Про деталі розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Жовтень — найкраща пора для осінньої висадки. Підготуйте ділянку: для цього розпушіть землю, внесіть перегній, золу. Для безпосереднього висаджування варто зробити канавки глибиною 10-15 см.

Поливати землю перед посадкою не треба. Просто висадіть цибулини на відстані 8-10 см один від одного, тісно заглиблюючи в грунт. Засипте їх землею.

Зазвичай, ці рослини витримують морози. Втім, коли ви побачите, що цибуля чи часник проросли, найкращим рішенням буде присипати їх листям або, пізніше, снігом, щоб не підмерзли.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Осіння посадка часнику і цибулі не лише забезпечить вам гарний врожай, а й дозволить зекономите для себе час весною, в той період, коли на городі буде дуже багато роботи. Також ми розповідали, як зберегти на зиму розсаду суниці.