Хитрий спосіб посіву моркви на зиму: що додати в грядку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як садити під зиму цибулю . Тепер ділимось порадами щодо озимого висівання моркви. Садити цей коренеплід на зиму - гарна ідея.

Морквини осіннього посіву часто виявляються більшими та смачнішими, ніж їх весняні “побратими”. На порталі “Порадниця” розповіли деталі та вимоги до такого посіву моркви

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зверніть увагу на вибір ділянки - вона не повинна розташовуватися на схилі. В іншому випадку насіння навесні може просто змити. А ще грядка під моркву має бути ізольована від вітрів і добре прогріватися.

Для озимого посіву моркви готують не просту грядку, а спеціальну високу, що сягає 15—20 см. Грядка повинна простояти в такому вигляді один-півтора місяця. Перед посівом на кожен квадратний метр ділянки вносять 2—4 кг перегною, 1 столову ложку суперфосфату, 1/2 столової ложки калійної солі.

Коли грядка просочиться вологою та осяде (зазвичай це відбувається у жовтні), слід проборонувати її. Вистачить пройтись по ній граблями.

Після цього на ділянці можна нарізати борозенки завглибшки до 5 см. Відстань між ними повинна була зберігатись 15—20 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В такому вигляді грядку вкривають плівкою та залишають до листопаду. І вже тоді відбувається посів. Також ми розповідали про деталі осіннього заготовлення землі для розсади .