Поради досвідчених садівників: на яку висоту насправді слід білити дерева

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як та навіщо білити восени дерева . Тепер ділимось обгрунтованими порадами щодо того, на яку висоту стовбура наносити побілку.

Побілку проводять перед настанням холодів, коли дерева потребують захисту. Але важливо як правильно підібрати час, так і побілити ствол на потрібну висоту. Деталями поділились на порталі Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Часто садівники-аматори вважають, що побілка здійснюється із суто декоративною метою. Буцімто, так сад виглядає більш доглянутим. Але це не так.

Як правильно білити дерева восени

Осіння білка проводиться перед самими холодами - в період після листопада і до настання постійних морозів. Але найкраще при виборі часу орієнтуватися на конкретну погоду за вікном. Вона і визначає конкретні терміни.

Оптимальна температура для побілки дерев має бути до +5. На деревах при цьому не повинно бути льоду. Побілки потребують лише дорослі дерева.

На думку досвідчених дачників, білити потрібно весь стовбур. Незле буде зачепити при цьому і деяку частину скелетних гілок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Виходить, що побілена частина сягає третини, а в деяких випадках навіть половини дерева. Також ми розповідали, як добриво допоможе позбутися слимаків на городі.