Що посадити у листопаді, щоб мати гарний урожай: перелік

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що внести в грядку під часник, посаджений восени. Тепер ділимось порадами щодо інших культур, які висаджуються озимими.

Мало хто знає, що у листопаді крім часнику та цибулі можна посадити й інші овочеві, зелені культури, які навесні дадуть рясний урожай. Про них розповіли “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У листопаді можна садити цілу низку овочів. Єдина вимога - щоб вони легко переносили мороз і потребували мінімального догляду. Така посадка допоможе навесні отримати дуже ранній та щедрий урожай улюблених овочів та зелені.

Найпростіше садити на зиму:

Морква: посадка цієї культури в листопаді здійснюється на грядки з добре підготовленим ґрунтом. При правильному поливі навесні ви будете мати великі та соковиті коренеплоди.

Шпинат: найніжніший шпинат буде мати не лише декоративне значення, як прикраса вашого саду, а й може стати повноцінною зеленню для вашого столу. Цей овоч добре росте навіть за низьких температур, а навесні дасть ранню зелень.

Редька: не вся редька, але деякі сорти можуть бути посаджені в листопаді та зібрані навесні. Як і зелень, посаджена редька та інші коренеплоди вимагатимуть додаткового захисту від морозу. Це мульчування або накриття грядок агроволокном.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також для посадки у листопаді обирайте правильні сорти овочів, що стійкі до низьких температур і підходять для зимової посадки. Також ми розповідали, як правильно пригинати малину під зиму.