Не канікули для дачників: що робити взимку в саду та на городі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що внести при перекопуванні городу перед зимою. А от взимку, здається, для городника наступають канікули. Проте це зовсім так.

На порталі “Завклуб” радять витратити цей час для аналізу і оцінки минулого сезону, а також планування наступного. Взимку досвідчені дачники не відпочивають, а запасаються насінням овочів, добривами, засобами для обробки рослин тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Самої ж роботи на городі взимку небагато. Але це все важливі заходи для підвищення врожайності.

Перш за все, якщо у вас ділянка, де не затримується сніг, потрібно провести снігозатримання. Зазвичай це пагорби і ділянки, які продуваються вітром. У цих місцях треба покласти гілки дерев або чагарників, хмиз, снопи очерету тощо поперек напрямку вітрів. Завдяки цьому земля буде менше промерзати, а навесні буде вищою поглинальна здатність грунту. Якщо земля промерзне, талі води будуть просто стікати в низини.

Також слід прикривати снігом посадки суниці та часнику. Якщо зима малосніжна, слід їх замульчувати. Для цього використовують переважно тирсу, перепрілий гній, торф. Шар мульчі повинен бути не менше 5 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також варто подбати про дерева - щоб до кори та коріння не дісталися гризуни. Ми розповідали про цікавий лайфхак, який допоможе їх відлякати.