Одна копійчана таблетка у воду: і зацвіте навіть кактус

Сад і город

Ми розповідали, які кімнатні рослини можуть рости в ванній. Тепер розповідаємо про чудовий спосіб підживлення для квітучих рослин.

Добрива потрібні для квітучих рослин. На порталі “На ПЕНСІЇ” розповіли про чудовий бюджетний засіб, який забезпечить цвітіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чим удобрити квітучі рослини

Серед копійчаних засобів для пишного цвітіння рослин досвідчені квітникарі знають та люблять бурштинову кислоту. Це аптечний засіб, який чудово захищає флору від основних інфекцій та стимулює зростання квітки.

Кислота запускає процеси цвітіння, а також допомагає рослині зміцнити коріння. Розчин для підживлення приготувати зовсім нескладно. Беремо 5 л води та 1 грам бурштинової кислоти. Все треба ретельно розмішувати та поливати рослини.

Безплатний спосіб підживлення

Якщо бурштинову кислоту потрібно купувати, то є ще один засіб, який практично безкоштовний. Так, бананові шкірки ми купуємо разом з бананами, але вони залишаються після поїдання цих смачних плодів. Але саме зі шкірок можна приготувати чудовий розчин для поливу. 4-5 бананових шкірок треба залити літром води та залишити настоюватись на 3 дні.

Після цього суміш проціджуємо і розбавляємо ще в 5 л води. Зберігати їх можна у пляшці. Використовувати рідину для поливу варто раз на місяць. У банановій шкірці містяться фосфор, калій, кальцій, азот та інші корисні речовини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можна й посилити дію бананового розчину - для цього додати кілька крапель перекису водню. Також ми розповідали, в які горщики не варто садити фіалки.