Ви могли про це не знати: в які горщики заборонено садити фіалки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як проста спеція з вашої кухні може допомогти вашим кімнатним рослинам. Тепер ділимось порадами щодо вирощування фіалок. Мало хто знає, та їм не дуже підходять керамічні горщики.

На перший погляд, у кераміці як матеріалі для горщиків немає нічого поганого. Але є деякі проблеми, які стають очевидними при більш детальному вивченні питання. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Керамічні, або як їх ще називають, теракотові горщики популярні у квітникарів, які люблять натуральність та красу. Але що стосується фіалок, то для них краще обирати горщики з інших матеріалів. Наприклад, пластикові.

Чому керамічні горщики не підходять для фіалок

Досвідчені квітникарі давно помітили, що у пластикових горщиках фіалки виглядають здоровішими, регулярно цвітуть і не чахнуть. З керамічними горщиками досягти таких результатів складніше. Звісно, це цілком можливо, але з цим матеріалом знадобиться більше часу та зусиль. Багато хто просто не витримує та пересаджує квіти в інші горщики.

Річ у тім, що глина - пористий матеріал. Під час поливу в мініатюрні пори вбираються солі від води. Вони там накопичуються, що створює несприятливі умови для фіалок.

Друга причина полягає у властивостях матеріалу. Керамічні горщики швидко остигають у прохолодному приміщенні, а також, в порівнянні з пластиком з хорошим дренажем, вони довше виводять воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дуже легко перелити фіалку та влаштувати її корінню “болото”, в якому рослина почне гнити. Також ми розповідали, куди на зиму поставити заміокулькас .