Нашкодити легко: як правильно пересаджувати орхідею

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які рослини будуть добре себе почувати у ванній кімнаті. Серед них і орхідея. Це одна з найпопулярніших кімнатних рослин.

Ця квітка, хоч і має репутацію капризної, насправді доволі невибаглива, але потребує уваги. Як посадити орхідею, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як та коли пересадити орхідею

Не варто поспішати пересаджувати орхідею, як тільки вона у вас з’явилася. Нехай вона звикне й адаптується до нових умов і нового середовища. Лише через 7 днів квітку можна буде пересадити, якщо це необхідно.

Для пересаджування віддайте перевагу прозорому горщику з гарними дренажними отворами. Так ви зможете легко контролювати стан коріння та зволоженість рослини. Для орхідеї здоров’я коріння - це показник здоров’я усієї рослини.

У горщик шарами викладаємо: керамзит, мох сфагнум (він бореться з бактеріями та утримує вологу), соснову кору, а також ґрунт для орхідей. Коріння розмістіть всередині горщика та закріпіть кількома шматочками кори сосни. Після цього додаємо трохи ґрунту, а поверх суміш моху та кори.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед посадкою дуже важливо перевірити коріння, щоб було неушкоджене й не гниле. Якщо ви помітили в процесі гниль та пошкодження, що хворі корінці треба обрізати вище ураження, а зрізи обробити перекисом або товченим активованим вугіллям. Також ми розповідали, у які горщики не варто садити фіалки .