Навіть відходи бувають корисні: як зі шкірки банана приготувати супердобриво для кімнатних рослин

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Взимку кімнатним рослинам потрібен особливий догляд . У період, коли в домі на повну працюють радіатори, повітря максимально висушене, а природного світла дуже мало (через короткий сонячний день), вазони потрібно регулярно підгодовувати, щоб вони залишалися красивими та здоровими.

Сьогодні пропонуємо вам дещо дуже особливе: домашнє бюджетне добриво для кімнатних рослин, яке готується із побутових відходів. Точніше, як зауважує  prostoway, зі шкірки від банана.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей настій не даремно називають супердобривом, адже в ньому повно різних корисних речовин, необхідних рослинам у цей період. Він сприяє росту та початку цвітіння.

Для того, щоб приготувати супердобриво для кімнатних квітів зі шкірки банана, беремо 3-літрову банку чи будь-яку іншу велику посудину, кладемо всередину кілька шкірок від банана і додаємо буквально дрібку цукру. Все заливаємо водою до самого верху. Закриваємо кришкою й ставимо у темне місце на 2-4 дні - для настоювання.

Після цього достатньо настій з бананових шкірок розвести водою у пропорції 1 до 1 й поливати час від часу ним квіти у горщиках. Повірте: кімнатні рослини точно віддячать вам пишним цвітінням і красивим виглядом!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому сохне бегонія. Є всього 4 головні причини, через які ця рослина може погано почуватися у вас вдома. Хочу! зібрав для вас їх усі, а також рішення цієї поширеної проблеми.

Головне фото: Unsplash