Хітовий сорт кабачків: що посадити, щоб сусіди заздрили врожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кабачки на городі
seeds.org.ua / Дуже вдалий сорт кабачків

Особливо вдалий кущовий сорт "Ролик"

Ми розповідали, як обрати потрібний сорт картоплі. Тепер розповідаємо про надзвичайно вдалий вид кущового кабачка.

Зазвичай кабачки плетуться та складно вирощуються на маленьких ділянках, але є кущові сорти кабачків. Розповідаємо разом із “Добрими новинами” про один надзвичайно вдалий сорт кабачка. Його варто посадити у 2024 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У чому особливості кущових різновидів?

Зазвичай кабачки вирощують у відкритих грядках, оскільки з одного насіння виходить потужний кущ, який займає багато місця. Це ідеальна городина для власників великого городу. А якщо у вас не так багато місця, варто звернути увагу на кущові сорти. 

Вони не плетуться, тому на 1 кв. м можна розмістити 2 рослини, які в період вегетації не будуть перекривати сонце один одному. 

При виборі кабачків для вирощування важливо врахувати такі нюанси:

  • не всі сорти підходять для прохолодних регіонів, адже кабачки теплолюбні

  • деякі кабачки універсальні, інші краще вживати свіжими або використовувати на корм тваринам

  • врожайність залежить від призначення сорту

Гарним рішенням буде вирощувати 2-3 сорти кабачків, щоб регулювати час дозрівання. Також це дозволить отримувати овочі з різним смаком та забарвленням.

Особливості сорту "Ролик"

Це один з найраніших кущових сортів. Він дозріває за 28-34 дні від сходів до перших плодів. А ще він стійкіший до холоду. Має плоди білого кольору, гладкі, з тонкою шкіркою. Маса плодів 1-1.5 кг, довжина 12-15 см. 

Плоди стануть чудовою основою для свіжих салатів, вегетаріанських супів, ікри, консервації та засолювання. Рослини невибагливі до ґрунту, стійкі до нерегулярного поливу та поганої погоди. Врожайність сорту становить 8-9 кг з 1 м2.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Ролик" - чудовий вибір для тих, хто шукає ранній, стійкий до холоду та невибагливий сорт кабачків. Також ми ділились вдалим сортом помідорів.