Хітовий сорт кабачків: що посадити, щоб сусіди заздрили врожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кабачки на городі
seeds.org.ua / Дуже вдалий сорт кабачків

Особливо вдалий кущовий сорт "Ролик"

Ми розповідали, як обрати потрібний сорт картоплі . Тепер розповідаємо про надзвичайно вдалий вид кущового кабачка.

Зазвичай кабачки плетуться та складно вирощуються на маленьких ділянках, але є кущові сорти кабачків. Розповідаємо разом із “Добрими новинами” про один надзвичайно вдалий сорт кабачка. Його варто посадити у 2024 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У чому особливості кущових різновидів?

Зазвичай кабачки вирощують у відкритих грядках, оскільки з одного насіння виходить потужний кущ, який займає багато місця. Це ідеальна городина для власників великого городу. А якщо у вас не так багато місця, варто звернути увагу на кущові сорти. 

Вони не плетуться, тому на 1 кв. м можна розмістити 2 рослини, які в період вегетації не будуть перекривати сонце один одному. 

При виборі кабачків для вирощування важливо врахувати такі нюанси:

  • не всі сорти підходять для прохолодних регіонів, адже кабачки теплолюбні

  • деякі кабачки універсальні, інші краще вживати свіжими або використовувати на корм тваринам

  • врожайність залежить від призначення сорту

Гарним рішенням буде вирощувати 2-3 сорти кабачків, щоб регулювати час дозрівання. Також це дозволить отримувати овочі з різним смаком та забарвленням.

Особливості сорту "Ролик"

Це один з найраніших кущових сортів. Він дозріває за 28-34 дні від сходів до перших плодів. А ще він стійкіший до холоду. Має плоди білого кольору, гладкі, з тонкою шкіркою. Маса плодів 1-1.5 кг, довжина 12-15 см. 

Плоди стануть чудовою основою для свіжих салатів, вегетаріанських супів, ікри, консервації та засолювання. Рослини невибагливі до ґрунту, стійкі до нерегулярного поливу та поганої погоди. Врожайність сорту становить 8-9 кг з 1 м2.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Ролик" - чудовий вибір для тих, хто шукає ранній, стійкий до холоду та невибагливий сорт кабачків. Також ми ділились вдалим сортом помідорів .