Щоб газон вражав доглянутим виглядом: як та коли вносити добрива навесні

Сад і город
529
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

свіжий газон
Газон може стати справжньою прикрасою

Від цього залежить вигляд вашого газону

Ми розповідали, як та коли сіяти газон навесні. Тепер ділимось порадами щодо того, чим та як його підживлювати, щоб свіжа травичка тішила весь сезон.

Разом із порталом “Главред” розповідаємо, яке добриво краще вносити навесні. Дотримуйтесь простих правил - і подвір’я буде тішити яскравим та доглянутим виглядом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добрива для газону: секрети весняного догляду

Весна – ідеальний час, щоб допомогти вашому газону відновитися після зими та зазеленіти з новою силою. Слід внести добрива різних видів.

Азот стимулює ріст трави, робить її щільнішою та надає насиченого смарагдового відтінку. Це сульфат амонію, карбамід, аміачна селітра, нітроамофоска.

Комплексні мінеральні добрива обов’язково внести для молодого газону. Азотно-фосфорно-калійне добриво слід обрати для першого весняного підживлення.

Для кращого ефекту добрива слід розкидати вручну, на сухий газон, рівномірно, щоб не переборщити. Після підживлення рясно поливати 2 рази на тиждень по 20 хвилин.

Перше підживлення проводять в кінці березня - на початку квітня, коли зійде сніг і земля прогріється до +12°C. Повторне підживлення рекомендується провести в на початку травня, коли ріст трави буде активним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зробити ваш газон пишним, зеленим та красивим. Також ми розповідали, чи варто садити магнолію на подвір’ї.