Якщо перець не сходить, “розбудіть” насіння: поради досвідчених дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

перецб з насінням
pomidorki.com.ua / Насіння можна розбудити

Насіння перцю може вимагати особливого ставлення

Ми розповідали, як посіяти петрушку на городі. Але, перш ніж переходити до відкритого ґрунту, слід подбати про розсаду. Особливо пильну увагу слід приділити вибагливим культурам, на кшталт перцю.

Зокрема, для кращої схожості рослин, слід замочити та обробити насіння. Якщо ж посівний матеріал перцю не хоче сходити, його варто додатково “розбудити”. Як це зробити, розповідаємо разом із theLime .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як розбудити насіння перцю?

Щоб насіння швидше проростало, його слід замочити на ніч у теплій воді або ромашковому чаї. Ця процедура пом'якшить оболонку, а волога запустить процес проростання. Зазвичай насіння з магазину занадто сухе, в такому випадку може знадобитись більше часу.

Замочити насіння можна не просто у воді, а у спеціальних стимуляторах. Вони продаються у садових магазинах. Втім, є й природні засоби зі схожою дією. 

Природні стимулятори:

  • сік алое;

  • бурштинова кислота;

  • розчин перекису водню (50/50 з водою, замочуємо на 5 хвилин);

  • розчин меду.

Як виростити гострий перець

Це складніше, ніж з солодким, адже таке насіння містить речовину капсаїцин, яка й відповідає за пекучий смак. Щоб воно проросло, замочіть насіння у теплій воді. Чим частіше ви при цьому будете змінювати воду, тим краще.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам’ятайте, що перець любить тепло, для його вдалого проростання температура в приміщенні не повинна становити нижче +25°С. Також ми розповідали про особливо вдалий сорт кабачків.