Хитрий метод вирощування полуниці: багато дачників вже користуються ним

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

так росте полуниця
24 канал / Цікавий спосіб вирощування

Цей спосіб має чимало переваг

Ми розповідали, як сіяти часник з бульбочок. Тепер ділимось порадами щодо цікавого способу вирощування полуниці. Кущики слід розмістити в горщиках.

Такий спосіб дуже зручний, і, крім того, має ще чимало переваг. Так це не лише функціонально, але й дуже красиво. Разом із ProstoWay розповідаємо, чому варто замислитись про це метод вирощування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто садити полуницю в горщики

По-перше, такі композиції прикрашають ділянку. По-друге, з них набагато зручніше збирати ягоди. Так плоди точно не будуть гнити на землі. Ще й шкідники такій полуниці дошкуляють набагато рідше.

А ще цей спосіб вирощування дуже мобільний. Полуницю, яка росте на грядці, не можна так просто захистити посадки від негоди, перемістивши її в укриття.

Як вирощувати полуницю в горщиках

Горщики, в які можна висаджувати полуницю, повинні бути обладнані. Вони мусять мати отвори для зливу води та дренажний шар. Особливу увагу слід приділити і ґрунту. Найкраще полуниця буде рости на субстраті. Змішайте дернову землю, перегній, торф та компост. Можна додати невелику кількість просіяного піску та кілька ложок азофоски.

Як зимує полуниця в горщиках

Ремонтантні сорти можна взагалі не готувати до зими - вони будуть плодоносити і далі, достатньо лише занести полуницю до опалювального приміщення. Якщо ж ви хочете відправити полуницю в зимову сплячку, горщики з нею слід розмістити у приміщенні з температурою від -3 до +3 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод вирощування з кожним роком стає все популярнішим. Також ми розповідали, що посадити , щоб слимаки втекти з городу.