Щоб урожай здивував головками розміром з кулак: чим підживити часник

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

часник у в'язках
ТСН / Часник виросте великим і смачним

Головні правила догляду і підживлення

Ми розповідали про цікавий метод висівання часнику. Тепер розповідаємо про дієву схему підживлення часнику. 

Вона допоможе вам виростити часник розміром з кулак. Є низка важливих підживлень та обробок, які потрібно здійснити впродовж сезону. Про це розповіли на порталі “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Підживлення

Коли з'являються перші стрілки, проведіть підживлення азотовмісними добривами. Рецепт простий - сечовину (20 г) розводимо на 10 л води. Аміачну селітру теж розводимо - беремо 30 г на 10 л води.

Також, якщо хочете отримати дуже великі часничини, потрібно внести гуммат калію. Цей засіб вносять згідно з інструкцією. Він стимулює ріст і формування великих цибулин.

Як захистити часник від шкідників та хвороб

Слід підлити часник нашатирним спиртом. Беремо 2-3 ст. л. на 10 л води. Поливайте часник лійкою, щоб суміш потрапляла на пір'я та під коріння. Також цей засіб особливо ефективний при пожовтінні пір'я.

Для гарного врожаю обирайте якісний посадковий матеріал. Садіть часник в оптимальні терміни та дотримуйтесь правил сівозміни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим простим порадам, ви зможете виростити часник, який здивує вас своїми розмірами. Також ми розповідали, який сорт кабачків слід посадити у 2024.