Урожай буде королівським: хитрий метод вирощування часнику

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли слід купувати цибулю на посадку. Коли ж справа стосується часнику, тут все залежить не лише від посадкового матеріалу, але й від методу вирощування.

Якщо хочете отримати крупний і здоровий часник, не витрачаючись на дорогий посадковий матеріал, зверніть увагу на метод, про який Hochu.ua розповідає нижче. Вирощування часнику з бульбочок – це чудовий спосіб отримати якісний урожай, не маючи зайвих затрат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переваги такого методу вирощування

Оскільки бульбочки не контактують з ґрунтом, вони менш схильні до хвороб. З однієї стрілки можна отримати більше 100 бульбочок, що значно економить посадковий матеріал.

Але у такого методу є й недоліки. Зокрема, його часозатратність - врожай з бульбочок можна отримати лише на другий рік. Схожість бульбочок може бути нижчою, ніж у зубчиків часнику.

Вирощування часнику з бульбочок потребує певних знань і досвіду. Вибирайте щільні, без пошкоджень бульбочки. Ґрунт для цього методу має бути пухким та дуже добре дренованим.

Висаджуйте бульбочки в кінці жовтня - на початку листопада. Регулярно поливайте, прополюйте і розпушуйте ґрунт. Збирайте часник, коли листя пожовкне і почне лягати на землю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вирощування часнику з бульбочок – це не складний, але трудомісткий процес. Завдяки терпінню і правильному догляду ви зможете отримати якісний і багатий урожай. Також ми розповідали, коли сіяти помідори на розсаду.