Як прогнати змій з дачної ділянки: прості та ефективні способи

Сад і город
508
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ukr.media

Народні поради, що допоможуть від них позбутися

Ми розповідали, яка рослина прожене з дому павуків. Якщо ж йдеться про дачну ділянку, особливо за містом, то незвані гості можуть бути і більшими, і небезпечнішими. 

Змії - не найприємніші "гості" на дачній ділянці. Їхня поява може лякати людей, а деякі види небезпечні для життя та здоров'я. “Хочу” ділиться народними порадами, які допоможуть захистити себе та свою ділянку від змій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Запах часнику

Змії не переносять запах часнику. Висаджуйте часник по периметру ділянки, щоб відлякати їх. Чим більше часнику, тим краще.

Їжаки - природні хижаки

Не варто проганяти цих створінь, краще зробіть все, щоб вони навідувалися до вас. Їжаки їдять не лише рослини та гриби, але й дрібних тварин, в тому числі змій. Заохочуйте їжаків жити на вашій ділянці - вони допоможуть вам позбутися не лише змій, але й гризунів.

Гірчичний бар'єр

Змії та слимаки не люблять запах гірчиці. Посипте периметр ділянки гірчичним порошком. Це дуже тимчасовий засіб, адже бар'єр потрібно ретельно оновлювати після дощу.

Не вбивайте змій, якщо вони не становлять загрози. Змії - частина екосистеми, і вони відіграють важливу роль у ній.

Краще подбайте, щоб ваша ділянка стала незручною для незваних гостей - забезпечте чистоту та порядок, приберіть сміття, бур'яни та каміння, де можуть ховатися змії.

Регулярно косіть траву та утримуйте домашніх тварин під наглядом. Не залишайте їжу та воду доступними для диких тварин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам’ятайте, що це - лише рекомендації. Якщо змії всерйоз облюбували вашу ділянку, зверніться до фахівців з їх відлову. Також ми розповідали, як прогнати слимаків з городу.