Найхитріші дачники не виходять з дому: як виростити огірки, не встаючи з дивана

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

виростити огірки
ЕХО / Так можна отримати гарний урожай

Можна виростити огірки просто на підвіконні

Ми розповідали про цікавий спосіб вирощування полуниці . Тепер ділимось порадами, які допоможуть виростити на підвіконні повноцінні огірки.

Це нескладно, але потребує певних знань та хисту. Разом із gradinamax.com ділимось рекомендаціями. Зокрема, варто звернути увагу на кілька моментів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір сорту

Для вирощування на підвіконні підходять не всі сорти. Варто обирати спеціальні, адаптовані до кімнатних умов сорти:

  • Балконний - кімнатний сорт, невибагливий до місця посадки. Може рости як у відкритому, так і в захищеному ґрунті. Огірочки невеликі (близько 8 см). З однієї ліани можна зібрати близько 5 кг врожаю.

  • Махаон - надранній пучковий корнішон. Урожайність - 10 кг хрустких огірочків, кожен вагою від 65 г.

  • Пуччіні - ранньостиглий самоплідний гібридний сорт, який сходить за 45 днів. Урожай трохи менший, ніж у Махаона - до 9 кг зеленців, вагою від 65 г.

Основні правила кімнатного вирощування

Отримати високий урожай з кімнатних ліан цілком можливо. Для цього потрібно докласти зусиль і забезпечити рослині всі необхідні умови.

Огіркам потрібне багато світла. Розмістіть контейнер з ліаною на найосвітленішому підвіконні. За потреби використовуйте фітолампи або звичайні лампи, щоб розтягнути світловий день до 16 годин.

Вибирайте легкий і родючий ґрунт з кислотністю близько 6.6-6.8 рН. Готові субстрати можна купити в садовому центрі або приготувати самостійно. Ґрунт повинен складатися з перегною, торфу і ґрунту в рівній пропорції. Додайте крупний пісок.

За кілька тижнів до посіву знезаразьте субстрат марганцівкою або просмажте в духовці при 100°C. Перед посівом удобріть ґрунт деревним попелом (200 г), нітрофоскою (1 ч.л.) і сечовиною (1.ст.л.) на 1 відро ґрунту. Для 1 куща вам знадобиться мінімум 6 л ґрунту.

Обробіть насіння, якщо воно не оброблене виробником. Замочіть насіння в розчині марганцівки (1 г: 100 мл) на 30 хвилин. Викиньте насінини, що при цьому спливли. Розкладіть насіння на вологій марлі на 48 годин. 

Пророщуйте насіння в торф'яних таблетках або невеликих стаканчиках. Для тих, хто не хоче пікірувати, рекомендується сіяти одразу на постійне місце - в горщик або контейнер. Накрийте постійну місткість склом або плівкою. Пересаджуйте, коли у сіянця з'явиться хоча б 5 листочків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так можна отримати вдома смачні огірки. Також ми розповідали про те, які добрива не підходять для огірків .