Щоб отримати урожай величезних ягід: секрети догляду за малиною

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

малина в долонях фото
24 канал / Ці хитрощі допоможуть отримати гарний врожай

Секрети досвідчених дачників

Ми розповідали про цікавий спосіб вирощування полуниці . Тепер ділимось секретами рясного врожаю малини.

Дачники, які знають, що любить малина і як за нею доглядати, мають більше шансів отримати щедрий врожай цієї смачної і корисної ягоди. Разом із  Ukr.Media розповідаємо про тонкощі вирощування малини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Укриття коріння

Малина любить, щоб її коріння було укрите. Мульчуйте ґрунт навколо кущів сіном, перегноєм, скошеною травою, компостом або кропивою. Це допоможе зберегти вологу, а також забезпечить рослини поживними речовинами.

Полив

Малина дуже вимоглива до вологи, вона потребує регулярного поливу. У посушливу погоду поливайте кущі регулярно, особливо це важливо під час дозрівання ягід. Для поливу можна використовувати дощову воду або настої трав.

Підживлення органікою

Малина чудово відгукується на органічні добрива. Вносьте компост, перегній, попіл або настої трав. Це можна робити протягом усього вегетаційного періоду.

Достатня кількість сонця

Малина любить сонячні місця. Висаджуйте кущі на ділянках, які добре освітлюються сонцем. У тіні малина буде рости дрібною і несмачною.

Правильно виконана обрізка

Регулярно обрізайте старі, хворі та пошкоджені пагони. Це допоможе омолодити кущі і стимулювати ріст нових пагонів. Також важливо видаляти прикореневу поросль, щоб вона не забирала поживні речовини у основних пагонів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете вирощувати на своїй ділянці велику та солодку малину. Також ми розповідали, які добрива не можна вносити під огірки.