Секрет досвідчених дачників: що не можна садити після буряків

Сад і город
507
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

буряк в руці жінки
УНІАН / Щоб мати гарний врожай

Від цього залежить врожай

Сівозміна - це ключ до отримання багатого врожаю. Дотримуючись її правил, ви можете покращити родючість ґрунту, запобігти виснаженню та поширенню хвороб, а також отримати здорові та сильні рослини. Ми розповідали, як садити картоплю разом з горошком.

Тепер розповідаємо, після яких культур можна садити буряки, а після яких - не варто. Детально про це розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хорошими попередниками для буряків є всі види капусти, горох, квасоля, кріп та цибуля. Та є культури, після яких цей коренеплід виростити не вдасться.

Після яких культур не можна садити буряки?

Не рекомендується садити після шпинату, петрушки, кукурудзи. Погано підходять селера, картопля, ріпа.

Що можна і не можна садити після буряків?

Хороші наступники цього овоча горох, полуниця, червонокачанна капуста, картопля, огірки, селера, кріп, часник, шпинат. Не рекомендується садити після буряків ріпчасту цибулю, всі види капусти, крім червонокачанної.

Не садіть буряки на одному місці більше 2 років поспіль. Перед посадкою буряків добре удобріть ґрунт. Регулярно поливайте буряки, особливо в спекотну і суху погоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте про ці прості правила, і ваші буряки завжди будуть радувати вас щедрим урожаєм. Також ми розповідали, як виростити огірки на підвіконні .