Ці лайфхаки з інтернету знищать вашу розсаду: що точно не варто робити

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада в горщику
thebestone.com.ua / Як не варто садити розсаду

Навіть не думайте садити її так

Ми розповідали, що висадити біля огірків , щоб мати королівський врожай. Тепер поговоримо про вирощування розсади. Інтернет майорить порадами, які пропонують дати сміттю нове життя в якості посудин для розсади. Але не на все варто вестися.

Хоча економія та ідеї можуть здаватися привабливими, деякі з них можуть зашкодити вашій розсаді. Разом з ukr.media розповідаємо детальніше. Є кілька ємностей, які експерти не рекомендують використовувати для посіву насіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Втулки від туалетного паперу

Здавалося б, ви і так їх викидаєте, то чому б не перетворити на щось корисне? Однак на практиці дачники витрачають багато часу на виготовлення. Уже з землею та розсадою ці втулки швидко намокають, що призводить до цвілі, від якої розсада хворіє. Та ще й вони не підходять для більшості культур.

Лотки від курячих яєць

Невеликий об'єм комірок не підходить для більшості культур. Як і втулки, вони швидко розмокають і пліснявіють. Від них є ще одна небезпека - лотки можуть бути забруднені бактеріями.

Шкірка цитрусових, яєчна шкаралупа та чайні пакетики

Ці ємності особливо популярні в інтернеті. Але практичної користі від них жодної, адже вони мають недостатній об'єм для нормального розвитку коренів. А ще ці предмети зовсім не практичні для пересадки.

Пам’ятайте, що більшість культурних рослин потребують для розсади горщиків відповідного об'єму для оптимального росту. Для солодкого перцю це 0,7 літра, для баклажанів - 1 літр, для помідорів 0,5 літра.  Саме використання ємностей з відповідним об'ємом та якісним ґрунтом допоможе вам виростити здорову та міцну розсаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переконайтеся, що в посудинах, які ви обрали, є дренажні отвори. Використовуйте якісний ґрунт для розсади. Мало хто знає, та ідеально для цього підходить земля з кротових нір .