Щоб ягоди були величезні: як правильно весною садити ожину

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ожина на кущі
ФАКТИ /

Потрібно обрати правильний час

Весна на ділянках і городах починається повним ходом. Ми розповідали, як навесні вносити добрива у газон. Тепер ділимось порадами, які допоможуть виростити гарні і плодючі кущі ожини.

Разом із ProstoWay у подробицях поділимося. як правильно посадити ожину навесні. Це вимагає певних знань, від яких залежить родючість куща.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрати час та місце посадки ожини

Ожину краще садити на сонячній ділянці, захищеній від вітру. Дочекайтеся, коли земля прогріється, але встигніть посадити до того, як почнеться розпускання бруньок.

Підготуйте опору

Ожині потрібна опора для плетіння. Встановіть шпалеру з труб або стовпів, або використовуйте паркан. Однак у другому варіанті подбайте, щоб кущам було світло

Як підготувати яму

Ожина має розвинену кореневу систему. Тому викопайте яму глибиною 40 см і шириною 40 см. Додайте в яму 5 кг компосту або перегною, перемішайте з ґрунтом.

Як садити ожину

Вибирайте саджанці з уже добре розвиненою кореневою системою. Перед посадкою замочіть коріння саджанця у воді на 2-3 години. Посадіть саджанець вертикально, заглибивши кореневу шийку на 1,5-2 см. Засипте субстратом і полийте 6 л води. Після цього, коли земля трохи просохне, ущільніть ґрунт і замульчуйте пристовбурне коло соломою або тирсою.

Як доглядати за кущем після посадки

Поливайте саджанець протягом 50 днів. Після посадки обріжте пагони саджанця на 5-7 см. Підгодовуйте ожину комплексними добривами 2-3 рази за сезон. Обрізайте ожину щорічно, видаляючи старі та пошкоджені пагони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ви зможете успішно посадити ожину і отримати рясний урожай ягід. Також ми розповідали, що варто кинути у вигрібну яму , щоб знищити неприємний запах.