Супер-добриво своїми руками: як приготувати біогумус для городу

Сад і город
585
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

черв'яки
kyiv.comments.ua / Можна зробити цінне добриво

Його можна зробити самотужки

Ми розповідали про найкращі сорти огірків , які варто посадити. Тепер поговоримо про цінне добриво, яке можна приготувати самотужки.

Біогумус – це цінне натуральне добриво, яке значно покращить врожайність ваших рослин. Він багатий на поживні елементи та амінокислоти, які легко засвоюються рослинами. Разом із ProstoWay розповідаємо, як його приготувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити біогумус своїми руками

Вам знадобиться пластиковий контейнер, земля (торф, гній, субстрат, подрібнена солома), висівки (корм для курей) та черв'яки. Черв’яки - звичайні дощові.

Насипте ґрунт в контейнер (5-6 л торфу). Додайте жменю висівок і добре перемішайте. Викладіть в контейнер черв'яків (приблизно миску).

Прикрийте контейнер кришкою з отворами для вентиляції. Залиште контейнер в теплому місці на 1 місяць.

Не перемішуйте ґрунт протягом цього часу. Контролюйте вологість, поливайте. Біогумус готовий, коли вся органіка перероблена черв'яками. Готовий біогумус має однорідний темний колір і оксамитову текстуру.

Ви можете використовувати різні види ґрунту та висівок для приготування біогумусу. Збільште кількість черв'яків, щоб пришвидшити процес. Готовий біогумус можна використовувати для підживлення будь-яких рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цьому простому методу ви зможете отримати якісний біогумус для вашого саду.  Також ми розповідали, як дачникам стануть у пригоді кроти .