Хитрий метод висаджування перцю: секрети молдавських городників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рросте перець
Вікна / Чудовий спосіб вирощування перцю

Як правильно висадити розсаду перців

Ми розповідали, як отримати ранній врожай огірків . Тепер ділимось цікавим методом висаджування розсади перцю, з яким збільшуються шанси отримати гарний врожай.

Один з поширених методів - це висадка перцю з відстанню 40 см між рослинами та рядами. Проте, існує й альтернативний спосіб, який користується популярністю в Молдові, де перець - традиційна культура. Про нього розповіли на ProstoWay

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молдавський метод посадки перцю

Щоб підготувати рядки, протягніть їх глибиною 10-20 см, залежно від висоти розсади. Додайте перегній (не свіжий!) та трохи золи. Полийте рядки теплою відстояною водою.

Розкладіть розсаду в "м'яку підстилку" з відстанню 15-20 см між рослинами. Ця відстань пояснюється тим, що рослини підтримуватимуть одна одну, отримуючи достатньо сонця, адже садять їх не в затінку. Засипте розсаду пухкою землею, трохи утрамбовуючи біля ніжки, щоб зберегти вологу.

Регулярно поливайте рослини, роблячи рівчачки між рядами. Це дозволить воді прогрітися від землі, адже не завжди є можливість поливати перець теплою водою, що важливо для його розвитку.

Переваги молдавського методу

  • Економія місця на грядці.

  • Краща підтримка рослин одна одною.

  • Рівномірне прогрівання води для поливу.

  • Зручне збирання врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для цього методу підходить не будь-який сорт перцю. Краще використовувати низькорослі або напіввисокі сорти. Спробуйте молдавський метод посадки перцю, і, можливо, він стане вашим улюбленим. Також ми розповідали, як виростити міцну розсаду томатів.