Секретний прийом для томатної розсади: виросте міцною і низенькою

Сад і город
598
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада томатів
ТСН / Хитрощі для гарного врожаю

Секрети догляду за томатами

Ми розповідали, як мудрі дачники використовують кротів на ділянці. Тепер ділимось секретами догляду за розсадою томатів.

Щоб виростити міцні та здорові рослини, слід знати деякі деталі. Розповідаємо про них разом із порталом “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виростити міцну розсаду

Не поспішайте з посівом: оптимальний вік розсади – 50-60 днів + 5 днів на проростання. Щоб підготувати насіння, замочіть його в марганцівці (або пропустіть цей крок для покупного насіння). Після цього замочіть на ніч у чистій воді.

Загорніть у вологу тканину. Час від часу розгортайте тканину та оглядайте насіння. Щоб підготувати ґрунт, змішайте дернову (лугову) землю з перегноєм (1:1). Додайте 1 склянку золи на відро ґрунту.

Умови вирощування розсади

Температура до сходів повинна становити 20-25°C. Після сходів - 5 днів: 10-15°C вдень, 6-7°C вночі, потім - 18-25°C вдень, 8-10°C вночі.

Розмістіть розсаду на підвіконні з південного боку. Впродовж цього часу вона потребуватиме 2 підживлення. Це 20 днів після сходів та 7-10 днів до висадки.

Готувати розчин легко. На 10 л води беруть 1 чайну ложку аміачної селітри, 2 столові ложки суперфосфату, 1 столова ложка сульфату калію.

Зі знанням цих секретів ви зможете виростити міцну та здорову розсаду томатів, яка порадує вас рясним урожаєм. Поступово збільшуйте час перебування на свіжому повітрі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так розсада приживеться і дасть вам гарний врожай. Також ми розповідали, яка культурна рослина “глушить” городину.