Що робити на городі у травні: на що звертають увагу досвідчені дачники

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

роботи на городі
Growhow / Що робити на городі

Поради та рекомендації дачникам у травні

Ми розповідали, які культури слід посадити до Великодня . Тепер ділимось порадами щодо організації роботи в травні. 

Травень - останній місяць весни, і потрібно як подбати про культури, висаджені раніше, так і садити нові. Детально розповідаємо разом із “Зеленою садибою” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Догляд за полуницею: полив, підживлення та мульчування

Поливайте полуницю регулярно, особливо в спекотну та суху погоду. Найкраще це робити вранці, щоб вода встигла вбратися ґрунтом до спеки.

Підживлюйте полуницю комплексним добривом, щоб забезпечити її необхідними поживними речовинами для рясного плодоношення. Замульчуйте ґрунт навколо полуниці товстим шаром мульчі. Це допоможе зберегти вологу, придушити ріст бур'янів та захистити ягоди від забруднення. Для мульчування можна використовувати солому, сіно, тирсу, скошену траву або інші матеріали.

Сівба зелені

Підзимні посіви зелені саме час збирати. Після цього можна сіяти другу хвилю зелені: салати, редис, шпинат та інші.

Сівба та посадка овочів

У травні ще можна і треба сіяти та садити всі городні культури, які ви не встигли або не захотіли посіяти в квітні. Для отримання багатого врожаю важливо правильно доглядати за рослинами протягом усього вегетаційного періоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуйтесь календаря садівника та городника. Він підкаже, коли і що садити, сіяти, поливати, підгодовувати та обробляти від шкідників та хвороб.