Від личинок хруща не залишиться і сліду: народні методи, перевірені поколіннями

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хрущ і його личинки, фото
Колаж Хочу!

4 найефективніші бюджетні способи проти потомства хрущів

Хрущі — не просто симпатичні “рогаті” жуки, які псують вишні й черешні у саду — їхні личинки, ховаючись в товщі ґрунту, завдають неабиякої шкоди кореневій системі рослини. Пошкодження коренів призводить до в'янення, зупинки в рості, а в деяких випадках навіть загибелі рослини. Тому боротися з цим шкідником потрібно, причому будь-якими доступними способами!

Про найкращі народні методи позбутися личинок хруща розповідає ТСН. Ці методи добре себе зарекомендували, а найголовніше — вони ефективно борються з проблемою, не шкодячи при цьому самим рослинам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

ТОП-4 народні методи позбутися від личинок хруща

  1. Настій з лушпиння цибулі — ним поливають землю. Для приготування розчину беруть третину відра лушпиння і заливають водою до самого верху. Настоюють цей розчин 5 днів, а перед самим поливом городу розводять його з водою у пропорції 1:1 (1 л настою + 1 л води). До речі, цибулеве лушпиння можна замінити часниковим.

  2. Якісне перекопування. Його проводять на штик лопати ще восени. А від осені й протягом всього дачного сезону також підключають регулярне розпушування ґрунту.

  3. Нашатирний спирт. На повне відро води беруть 100 г звичайної соди і 2 ст.л. нашатирного спирту. Цим розчином потрібно поливати грядки у період цвітіння картоплі.

  4. Аміак — для захисту полуниці. У 10 літрів води розводимо 20 мл аміаку. Цим розчином поливаємо міжряддя полуниць та суниць навесні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як позбутися слимаків на городі. В останні роки цих шкідників стало надзвичайно багато і далеко не всі методи проти них виявляються однаково дієвими. Тому дачникам доводиться постійно шукати все нові і нові хитрощі, які допоможуть здихатися проблеми. Найдієвішими з них ділимося з вами на Хочу!