Не лише гарні, а й надзвичайно корисні: переваги висадки чорнобривців на грядках

Сад і город
631
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чорнобривці
Фото: novenke

Досить часто квіти чорнобривців можна побачити серед грядок з овочами

Чорнобривці - це дуже гарні квіти, які мають стійкий незабутній запах. Безліч людей полюбляють цю рослину за її лікувальні властивості. З квітів готують смачні чаї, салати та навіть особливе шампанське з приємним ароматом та рожевим кольором, а також часто можна помітити квіти серед овочів.

Досвідчені городники добре знають, що шкідники бояться запаху чорнобривців, як вогню. Тому часто можна помітити барвисті кущики висаджені серед томатів, капусти чи огірків. Яким чином ці яскраві помічники допомагають у саду та городі, розповідає канал Сучасна дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чим корисні чорнобривці

  • Для боротьби зі шкідниками і хворобами на ділянці;

  • органічне добриво і компост;

  • допомагають оздоровити структуру ґрунту;

  • допомагають боротися з бур'янами;

  • використовують, як мульчу.

Квіти мають різкий запах, який неприємний комахам та гризунам, тому їх висаджують по периметру грядок або в міжряддя посадок. Висаджуючи поруч із капустою, можна вберегти її від совки, капустяних білявок, поруч із цибулею - від цибулевої мухи, між полуницею - від суничного довгоносика. Крім того, запах квітів не люблять колорадські жуки і попелиці. Аромат має не тільки сама рослина, а й її коріння. А цей запах відлякує дротяників, капустянку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як з чорнобривців зробити добриво для городу. Як приготувати добриво самостійно, розповідаємо тут.