Мило, солодка вода, чорнобривці або валеріана: народні засоби, які допоможуть швидко позбутися ведмедки

Сад і город
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Капустянка або ведмедка, фото
Фото: pofoto.club

Пропонуємо вам відразу 4 перевірені способи

Ведмедка, або як її ще називають — капустянка, може наробити лиха на вашій ділянці! Якщо ви помітили цих маленьких шкідників у своєму городі, потрібно якомога швидше братися за їх ліквідацію . Які народні засоби допоможуть із нею впоратися — розповідаємо далі!

Досвідчені дачники добре знають, що бігти за “хімією” до найближчого агромагазину зовсім не обов’язково — щоб позбутися капустянки можна скористатися й простими “дідівськими” методами, які неодноразово доводили свою ефективність. Про 4 найпопулярніші бюджетні способи позбутися ведмедки інформує prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як позбутися ведмедки на городі: ТОП-4 народні способи

  1. Мильний розчин. Ця ненажерлива комаха не любить запаху мила, тож, якщо знайшли її нору, залийте туди водички з добре намішаним рідким милом. Вже за кілька хвилин шкідник вилізе на поверхню і ви зможете його тут же прикінчити.

  2. Солодка вода . Візьміть пусту банку (бажано - високу) і поставте її в землю у попередньо вирите заглиблення. Прикопайте землею з усіх боків. Налийте у банку води (1/2 чи 1/3 банки буде цілком достатньо) й засипте кілька ложок цукру, добре розмішайте. Ведмедка, яка впаде у цей розчин, вибратися з глибокої ємності вже не зможе.

  3. Чорнобривці . Зробіть “живу огорожу” з цих квітів для своєї ділянки чи окремих рядків з насадженнями. Коріння чорнобривців виділяє речовину, яку цей шкідник просто терпіти не може.

  4. Валеріана . Її запаху капустянка теж не дуже любить. З валеріаною можна приготувати простий розчин: 10 л води + 3 ст.л. сухої валеріани. Гарно розмішайте все і виливайте буквально по стакану цього розчину під дерева та кущі. Щоправда, аби цей спосіб дав чудовий результат, потрібно провести такий спецполив не менше 3-4 разів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як прогнати птахів зі свого саду та городу. В сезон вони з легкістю можуть знищити ваш урожай, не заливши і сліду від черешень та інших соковитих ягід.