Замінить вам аґрус та смородину, ще й стійка до хвороб: дачники в захваті від цього гібриду

Сад і город
961
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте йошта
Вікіпедія / Чудовий гібрид

Як виростити йошту на дачній ділянці

Ми розповідали, як прогнати птахів від урожаю ягід. Тепер розповімо про цікавий гібрид, який ви точно захочете виростити на вашій ділянці - йошту.

Це унікальна рослина, створена шляхом схрещування смородини та аґрусу. Її творець, німецький селекціонер Рудольф Бауер, подарував світу дивовижний гібрид, який поєднує в собі кращі якості своїх "батьків". Розповідаємо про нього разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Характеристики йошти

  • Висота - до 2 метрів

  • Ширина - до 2,5 метрів

  • Листя - схоже на аґрусове, але більше

  • Ягоди - більші, ніж у смородини, але дрібніші, ніж у аґрусу, фіолетового кольору. Спочатку вони мають кислуватий смак аґрусу, у міру дозрівання смак стає більш солодким і смородиновим. 

Йошта невибаглива до ґрунту, стійка до хвороб та шкідників. Вона може рости на одному місці до 20 років. 

Однією з переваг є висока врожайність. Гібрид плодоносить рясно, даючи ягоди з неповторним смаком. Вони поєднують в собі кращі якості смородини та аґрусу. А ще це красивий чагарник, який може стати окрасою саду.

Догляд за йоштою

Оберіть для неї сонячне місце без протягів. Посадочна яма повинна бути заправлена перегноєм, попелом, мінеральними добривами. Полив потрібен регулярний, особливо в спекотну та суху погоду. 

Підживлення потрібні ранньою весною – азотні, під час цвітіння та плодоношення – калійно-фосфорні. . Йошта не потребує сильної обрізки, рекомендується видаляти старі гілки раз на кілька років, розмножується живцями або відводками. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте виростити йошту на своїй ділянці, і вона обов'язково зачарує вас своєю красою та щедрими дарами. Також ми розповідали, які рослини можна виростити в склянці води.