Через помилку в поливі баклажани виростуть гіркими: як їх правильно поливати

Сад і город
857
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як поливати баклажани, щоб не гірчили
СонцеСад / Як їх правильно поливати

Що зробити, щоб баклажани не гірчили

Баклажани – смачна та корисна культура, але й досить примхлива. Ми розповідали, як вчинити, якщо зав’язі та цвіт баклажанів опадають . Тепер розповідаємо, як виростити баклажани, які не будуть гірчити.

Однією з найпоширеніших проблем при вирощуванні баклажанів є гіркота плодів. Щоб уникнути цієї неприємності, важливо правильно поливати рослини. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярний і рясний полив

Баклажани потребують багато вологи, тому їх потрібно поливати регулярно, не допускаючи пересихання ґрунту. У перші півмісяця після посадки поливайте рослини щодня, використовуючи по одній лійці води на 2-3 кущі. Після цього полив можна трохи скоротити, поливаючи баклажани раз на 3-4 дні. У спекотну та суху погоду поливайте рослини частіше, раз на 2 дні. Згодом, коли баклажани підростуть, їм буде потрібно більше води, тому використовуйте по одній лійці на кожен кущ.

Правильний спосіб поливу

Поливайте баклажани під корінь, намагаючись не потрапляти на листя, стебла та плоди. Використовуйте для поливу теплу воду, адже холодна вода може призвести до стресу рослини. Після поливу розпушіть ґрунт навколо кущів, щоб покращити його аерацію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви зможете виростити смачні та соковиті баклажани без гіркоти. Також вихід - садити білі баклажани. Ми розповідали про цей гібрид.