Зробіть це і рослина не пожовтіє: що робити на городі, якщо починає жовтіти кріп

Сад і город
1 537
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Причини пожовтіння кропу
Чому жовтіє кріп. Фото: dobrodar.ua

Якщо спекотна погода, то досить часто кріп починає ставати жовтим

Кріп - це пряність, яку додають у багато страв. ЇЇ вирощують практично всі городники, адже вона не потребує багато догляду, місця та може рости навіть у горщику на підвіконні.

Іноді можна спостерігати, що кріп починає жовтіти на грядках. Чому це стається та як врятувати урожай, розповідає dim.novyny.live.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основні причини пожовтіння кропу

Грунт. Для кропу важливо, щоб ґрунт був нейтральним. Якщо ділянка закислена - це призведе до пожовтіння, тому краще розкислити її попелом. При лужному ґрунті кріп може почервоніти. У такому випадку варто застосувати внесення кислотних матеріалів для зниження pH.

Полив. Кріп може змінювати колір. як при надмірному поливі, так і при недостатньому зволоженні. Якщо ви помітили, що листочки скручуються - рослина страждає від недостатності води.

Освітлення . Якщо на кріп будуть потрапляти прямі сонячні промені, він буде жовтіти і скручуватися. У найбільш спекотні дні радять затемняти агроволокном місця з кропом.

Посадка. Коли кріп густо посаджений, він буде сохнути та жовтіти. Намагайтеся висаджувати на відстані 1-2 см один від одного.

Шкідники. Кріп боїться попелиці, тому варто обробляти рослини мильним розчином чи розчином з кориці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим краще підживити кріп. Від такої допомоги рослини будуть зелені та ароматні.