Збережете манікюр і гарний настрій: чим полити бур’яни, щоб вони пропали моментально

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як прибрати бур'яни з городу
Сьогодні / Як не робити це вручну

Простий рецепт народного гербіциду

Ми розповідали, як зберегти манікюр під час городніх робіт. Найбільша небезпека для красивих та здорових нігтів - прополювання, яке шкодить, навіть якщо ви працюєте в рукавичках.

Але бур'яни все одно потрібно видаляти, адже вони не лише псують естетику ділянки, але й шкодять культурним рослинам, забираючи у них вологу, поживні речовини та сонячне світло. Разом з Ukr.Media розповідаємо, що зробити, щоб не довелось полоти грядки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перекопування та мульчування

Восени перекопайте ґрунт і залиште його без укриття на зиму. Це призведе до загибелі кореневищ бур'янів. Навесні знову перекопайте ґрунт, а потім замульчуйте його товстим шаром (5-7 см) торфу, лушпиння соняшнику, тирси, подрібненої деревної кори або скошеної трави. Мульча придушить ріст бур'янів і збереже вологу в ґрунті.

Осушення та вапнування

Якщо на вашій ділянці постійно волого, спробуйте осушити її. Це може допомогти у боротьбі з деякими видами бур'янів. Також можна спробувати знизити кислотність ґрунту шляхом вапнування. Це робить ґрунт більш сприятливим для культурних рослин і менш сприятливим для бур'янів.

Гербіциди

У крайніх випадках можна використовувати гербіциди. Однак їх слід застосовувати з обережністю, строго дотримуючись інструкції. Деякі садівники рекомендують використовувати окріп з сіллю та оцтом як натуральний гербіцид. Цим розчином обливають бур'яни, що призводить до їх загибелі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не існує універсального методу боротьби з бур'янами, який би підходив для всіх випадків, а їх ефективність залежить від виду бур'янів, типу ґрунту та кліматичних умов. Також ми розповідали, чому сохне листя на огірках.