Чи не запізно зараз садити вишню?

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дерево вишні, фото
Фото: narod.hozvo

Названо оптимальні терміни посадки

Вишня — одне з найпопулярніших плодових дерев, які українці висаджують на своїх ділянках. Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб вишні та абрикоси не кучерявились , а зараз розкриємо велику таємницю: коли найкраще висаджувати молоді вишні, аби деревце гарно прийнялося і не хворіло.

Секретом ділиться Ukr.Media , наголошуючи, що, як і в будь-якої культури, у вишні є свої оптимальні терміни посадки. Навесні це досить короткий період, тому, зважаючи на погодні умови в Україні, далеко не всі дачники встигають у нього вкластися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли найкраще висаджувати вишню

Найкращим часом вважається весна — період перед початком вегетації. В такому разі рослина матиме змогу гарно вкоренитися й не ризикуватиме замерзнути. При цьому температура при висадці вишні повинна бути не менш як +5 градусів.

Вишні можна починати висаджувати на своїй ділянці з кінця березня і до середини квітня.

Найкраще вишня прийметься на ділянці з нейтральним рівнем кислотності ґрунту. Кислий ґрунт їй категорично протипоказаний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як правильно обрізати плодові дерева, зокрема і вишню — для багатого врожаю. Щоправда, для максимального ефекту робити це потрібно восени.