8 Березня в Україні: будемо працювати чи відпочивати

8 Березня
587
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Картинка 8 Березня
Фото: novyny.live

Стало відомо, чи буде 8 Березня 2024 року вихідним днем

Українці чекають 8 Березня, оскільки цього дня більшість працівників отримують додатковий вихідний. Чи буде цей день вихідним і у 2024 році - розповідаємо у цій статті.

8 Березня відзначається Міжнародний жіночий день, який зазвичай супроводжується додатковим днем відпочинку від роботи. Проте у 2023 році зайшла мова про скасування цього свята. Тож чи буде цьогоріч 8 Березня вихідним - розберімося разом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вихідний чи робочий

Як зазначає УНІАН, згідно з чинним українським законодавством, 8 Березня залишається вихідним днем. Враховуючи, що у 2024 році святкування випадає на п’ятницю, українці відпочиватимуть три дні поспіль.

І тут прийшов час для “але”. Але під час дії воєнного стану всі додаткові вихідні та неробочі дні скасовуються. Тож отримаєте ви вихідний чи вийдете на роботу - залежить від вашого роботодавця.

Картинка 8 Березня
Фото: segodnya.ua

Скасування 8 Березня

Тут думки розділилися. Частина українців вважає Міжнародний жіночий день “комуністичною спадщиною”, інша ж наполягає на тому, що це свято з’явилось ще до заснування СРСР.

Разом з тим, минулого року був зареєстрований законопроєкт, щоб скасувати вихідний 8 Березня та Міжнародний жіночий день. Натомість пропонується заснувати День української жінки, який відзначатиметься 25 лютого (у день народження Лесі Українки). Також ініціатори законопроєкту пропонують скасувати День праці (1 Травня) та День перемоги (9 Травня). Наразі цей законопроєкт й досі знаходиться на розгляді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, коли буде Масниця у 2024 році. Як правильно святкувати - розповідаємо у цій статті .