День сина 22 листопада: чому це не свято і чому сьогодні не варто публікувати привітання в соцмережах

Усі свята

У нашому розділі "Свята" ми регулярно публікуємо актуальні дані про дати, які неможливо пропустити. Нова порція інформації стосується "свята" День синів, зокрема — чому його не варто відзначати в Україні і не потрібно цього дня засмічувати свої соцмережі такого роду вітальним контентом.

22 листопада останніми роками в Україні активно відзначають День сина (День синів), його також називають Міжнародний або Всесвітній день синів. Цього дня соцмережі зазвичай рясніють яскравими листівками і привітаннями. Але поряд із тим, що це нібито тепле свято, присвячене сім'ям, у яких народилися хлопчики, багато хто в нашому суспільстві вважає свято проросійським, і не без причини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А це означає, що відзначати День сина для нас не просто шкідливо, а й небезпечно. І про це потрібно знати всім українцям.

день сина свято

Як з'явилося свято День синів?

Початок святу поклала ідея 2014 року: тоді в газеті The Guardian у контексті Міжнародного чоловічого дня журналіст запропонував відзначати International Son Day у якусь неділю листопада щороку. Місія — щоб хлопчики, проводячи час із сім'єю та відвідуючи цікаві й освітні заходи, могли здобути цінні навички, які потім їм знадобляться в дорослому житті.

Спочатку пропозиція не набула широкої популярності в західних країнах, але 22 листопада 2015 року багато російськомовних інтернет-сайтів в Україні, Казахстані та росії підхопили ідею відзначати День синів, а соцмережі зробили новоспечене свято ще популярнішим.

Чому не варто відзначати День сина 2023 року?

З 2016 року кривавий путінський режим вирішив використовувати День синів як елемент пропаганди "русского міра", закликаючи молодих хлопців йти на службу в армію. Багато хто в Мережі вважає свято День синів російським "вкидом", датою з меседжем, абсолютно неприйнятним для українського суспільства.

Не секрет, що війна росії проти України супроводжується численними брехливими наративами, якими країна-агресор прикриває і виправдовує свої злочини. Один із них — пропагандистський міф про "один народ", що перекреслює тисячолітню історію України та її унікальну культуру. І зараз, коли Україна ціною життя своїх героїв-воїнів бореться за свою свободу, незалежність, ідентичність, територію, право на вибір, нам просто необхідно створювати свої власні свята, а не відзначати через незнання свята ворога, які він використовує в злочинних цілях.

день сина в україні свято чи ні

Хороші новини для нашої країни скоро — буде привід по-справжньому відзначати. Слава Україні!

Також у розділі "Свята" ми публікуємо календар церковних свят листопада, щоб ви були в курсі подій і не пропустили важливих дат. Повний перелік релігійних свят доступний за посиланням.