Чудотворна ікона на Волині допомагає у пошуку загиблих (ВІДЕО)

Усі свята
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

5 лютого українці вшановують за новим церковним календарем  ікону Богоматері “Віднайдення загиблих”. Така чудотворна ікона є, зокрема, у церкві Василія Великого села Облапи Ковельського району, що на Волині. Там віряни звертаються до образу Богородиці, просячи про допомогу у пошуку загиблих людей.

Сама ікона не є рідкісною, але кожної служби парафіяни прикладаються та здійснюють молитви на колінах перед нею. Люди вірять, що молитва до ікони допомагає знайти загиблих, розповідає konkurent.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чудотворна ікона на Волині допомагає у пошуку загиблих (ВІДЕО) - фото №1
Фото: скриншот відео 12 канал

Історія ікони у Облапах починається з 2014 року, на той час зображення було вирізане з журналу.

Ікона постійно з нами, кожної неділі на колінах перед нею молимося. Просимо миру і за тих, хто в полоні, і за тих, хто безвісти зникли,

– повідомляє протоієрей Віталій Вітик.

До ікони було мало уваги, до того часу, як трагічна звістка не прийшла у село -  на війні загинув уродженець Облапи Роман Данилевич, але місцеперебування загиблого було невідоме.

Одразу згадали про ікону "Віднайдення загиблих" та відслужили службу, потім мати загиблого поїхала до ікони у Львівський монастир, що на Рівненщині. Тіло знайшли та поховали, а жінка вирішила написати для храму таку ікону.

Ми вибрали зображення, написали. Пройшлися хресним ходом та освятили її. Тепер ікона – Хранительниця нашого села,

– інформує протоієрей.

Парафіяни щиро вірять, що саме ця ікона здатна захистити село від лиха та біди. 18 лютого – день вшанування Божої Матері "Віднайдення загиблих".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про стародавню ікону “Скоропослушниця” . Вона відома на цілий світ та після молитви до неї трапляються справжні дива.

Головне фото: volynpost