Китайський Новий рік 2024: найкращі ворожіння, які варто спробувати

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

10 лютого настає Китайський Новий рік 2024. Зважаючи на інтерес наших читачів до теми, ми продовжуємо розповідати про цю святкову дату. У цій статті ви знайдете перевірені ворожіння на Китайський Новий рік, щоб впустити у своє життя нову енергію, удачу і щастя.

Нагадаємо, 2024-й рік — рік Зеленого Дерев'яного Дракона за східним календарем. Раніше ми розповідали, що цей рік обіцяє для України, а тепер пропонуємо більше заглибитися в традиції та свята, а також взяти на замітку цікаві ворожіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щодо дати Китайського Нового року, то її визначають за місячним календарем: свято завжди відзначають у другий молодик після зимового сонцестояння. Китайці дуже люблять це свято і приділяють підготовці до нього дуже багато уваги. У свято вони традиційно прикрашають будинки в червоне, приймають гостей і самі зустрічаються з сім'єю і друзями, відвідують святкові ярмарки, де проводять дивовижної краси театральні постановки часів Китайської імперії, запускають запаморочливі феєрверки, а також роблять приношення пращурам і обов'язково запалюють ліхтарики, з чим також пов'язано багато традицій і вірувань.

На святковому столі обов'язково буде риба, китайські пельмені, солодкі пиріжки, а також страви з тофу. Загалом час цей по-справжньому чарівний, наповнений давніми ритуалами, які можна взяти собі на замітку. Не пропустіть далі цікаві ворожіння на Китайський Новий рік.

китайський новий рік 2024

Ворожіння на Китайський Новий рік 2024

Є чимало варіантів того, як можна якісно поліпшити й удосконалити сфери свого життя та після проведених ритуалів побачити помітне зростання й розвиток. Ви можете спробувати спеціальні ворожіння та ритуали на Китайський Новий рік, перевірені багаторічним досвідом.

► Обряд на Китайський Новий рік, щоб вигнати все погане зі свого життя

Китайці впевнені, що для того щоб прогнати зло, біди і проблеми зі свого життя, потрібно шумно зустрічати Новий рік. З давніх-давен вони закидали бамбукові гілки в піч, які тріщали, створюючи додатковий шум. З розвитком цивілізації — почали використовувати салюти, хлопавки, феєрверки. Рік буде щасливим, якщо у свято ви будете в гарному настрої, ситими та задоволеними. Також обов'язково запускають ліхтарики та кулі зі своїми бажаннями.

китайський новий рік ритуали

►Ворожіння на Китайський Новий рік зі свічками

Щоб досягти бажаного та покращити добробут своєї сім'ї, візьміть свічки певних кольорів: червона — на любов, зелена — для грошей, біла — досягти досконалості, жовта — духовне зростання, знання, синя — відданість, життя, стабільність. Після заходу сонця потрібно на обраній вами свічці надряпати бажання і підпалити. Свічка має догоріти до кінця.

►Ритуали на Китайський Новий рік із пельменями, щоб привернути достаток

На святковому столі в Китайський Новий рік 2024 мають бути пельмені, що символізують достаток. Це пов'язано з їхньою формою: вони нагадують монетки для виконання бажань. Щоб залучити у своє життя гроші, обов'язково приготуйте китайські пельмені. Можете також у них додати горішок. Вважається, що чим різноманітніші страви у свято, тим більше можна задобрити символ року і заручитися його підтримкою.

► Ворожіння на Китайський Новий рік на печиві, щоб дізнатися майбутнє

Щоб дізнатися своє майбутнє, вам знадобиться ворожіння на Китайський Новий рік на печиво. Для цього потрібно перед святом спекти печиво у формі дракона або тієї тварини, яка буде покровителем наступні 365 днів. Потім до солодощів прикріплюють папірці з побажаннями і роздають членам сім'ї та гостям. Це ворожіння можна проводити протягом усіх 15 днів. Що людина побачить на листочку, така доля на неї чекає цього року.

► Ворожіння на фігурках, щоб отримати потужний захисний талісман

Китайці дуже вірять у силу талісманів, і в Китайський Новий рік дійсно можна ним обзавестися. Для цього потрібно взяти ємність із фігурками-тваринами, які символізують 12 покровителів року. Та фігурка тварини, яку першу навмання отримає той, хто ворожить, стане його покровителем цього року. Але щоб талісман запрацював на повну силу, потрібно буде перейняти деякі якості цієї тварини.

китайський новий рік ворожіння

► Ритуал на Китайський Новий рік, щоб привернути удачу 

У свято варто купити кімнатні дерева, на яких ростуть кумквати. Вони нагадують своїм кольором золото, тому вважається, що так у вашому домі оселиться удача, а в бізнесі можна очікувати на удачу в справах.

► Як загадати бажання на Китайський Новий рік

Є мільйон варіантів того, як загадати бажання на Китайський Новий рік — про них ми розповімо далі. Найголовніше — ваше бажання має бути добрим, щирим, сказаним від чистого серця.

► Ворожіння на Китайський Новий рік на мандаринах на виконання бажання

Дізнатися, чи збудеться заповітне бажання, вам допоможе мандарин. Для цього потрібно зосередитися на своєму питанні, потім взяти будь-який мандарин і очистити його. Кількість часточок підкаже вам, чи збудеться бажання у 2024-му році: якщо випало парне число, бажання скоро збудеться, якщо непарне — на жаль. Можна спробувати переконати долю і висадити насіння мандарина. Якщо будуть сходи, найімовірніше, бажанню судилося здійснитися.

► Ворожіння на Китайський Новий рік на ліхтариках

Дізнатися, чи збудеться заповітне бажання, можна під час запуску небесних ліхтариків. Це просте ворожіння: потрібно перед запуском ліхтарика загадати бажання, а потім поспостерігати, як проходить процес запуску. Якщо все виходить легко і без затримок, загадане збудеться. Якщо ж щось піде не так, не варто чекати здійснення мрії цього року.

Також пам'ятайте, що для того, щоб рік був вдалим, у жодному разі в свято не стрижіть волосся (і загалом не використовуйте ріжучі предмети, щоб не перервати нитку, яка пов'язує вас з удачею), не сваріться з близькими, і не згадуйте число "чотири", тому що в китайській мові воно співзвучне зі словом "смерть" і може накликати неприємності.

китайський новий рік ритуали

Нехай 2024-й рік буде для вас дуже вдалим!

Також не пропустіть гороскоп на 2024-й рік для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що приготував вам рік Дракона.

Фото: pixabay.com, www.canva.com