Чому 29 лютого не можна працювати та виходити зранку на вулицю: головні заборони дня

Усі свята
774
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Жінка біля вікна, фото
Фото: freepik.com

В народі святого недолюблювали

29 лютого у церковному календарі - День пам’яті святого преподобного Касіяна. В народі ж цей день також називають Касіянів день. Що відомо про це свято, а також від чого варто утриматися цього дня - дізнавайтесь у цій статті.

Це свято відзначають раз на чотири роки, оскільки День пам’яті святого преподобного Касіяна припадає на 29 лютого. Іншими словами, його святкують лише у високосні роки.

В народі преподобний Іоана Касіян має злощасний образ, хоча життєвий шлях святого був благочестивим. Так, Касіян вів аскетичний спосіб життя, подорожував та писав про дисципліну і власний досвід спокуси. Преподобного вважають одним з засновників чернецтва в Галлії, куди він перебрався жити.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож чому християнський чернець та богослов став зображуватися як щось зле та демонічне? Причиною того, що деякі селяни навіть не приймали Касіяна за святого, є кілька легенд. Згідно з однією з них, він був янголом, що зрадив Бога.

Що не можна робити 29 лютого:

  • робити великі покупки та фінансові витрати;

  • давати в борг, інакше можна накликати біду на свій дім;

  • працювати та виходити на вулицю до зорі, щоб не потрапити під погляд Касіяна;

  • укладати договори та угоди - швидше за все, вони будуть невдалими;

  • ділитися своїми планами з іншими людьми;

  • укладати шлюб та вінчатися - подружнє життя буде нещасливим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми публікували новий церковний календар на березень 2024. Дізнайтеся, коли буде Благовіщення та розпочнеться Великий піст - у цій статті.