Яку молитву потрібно прочитати 9 березня - у День 40 мучеників Севастійських

Усі свята
1 764
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Свічки у церкві, фото
Фото: segodnya.ua

Подякуйте Господу та попросіть у святих про захист

Сьогодні, 9 березня віряни вшановують пам’ять 40 мучеників Севастійських - римських воїнів, які загинули у 320 році поблизу міста Севастії (нині територія Туреччини) за відмову зректися християнської віри.

Раніше це свято відзначали 22 березня, проте після переходу на новоюліанський календар минулого року воно змістилося у даті на 9 березня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Традиційно цього дня віряни йдуть до церкви - ставлять 40 свічок та б’ють стільки ж поклонів, читають молитви, дякують Богу та просять у святих про захист від негараздів.

Про що молитися перед іконою 40 святих:

  • духовну допомогу у скрутну годину гоніння та ув’язнення;

  • зміцнення віри та сили духу, щоб гідно знести всі випробування;

  • жінки - про швидке й благополучне повернення коханих з далекої дороги.

Ікона 40 святих, фото
Фото: korrespondent.net

Молитва до 40 святих

О, святі, славні сорок страстотерпців Христових, що в місті Севастії заради Христа мужньо постраждали. Ви через вогонь та воду пройшовши і як друзі Христові у спокій Небесного Царства увійшовши, щиро молитеся до Пресвятої Тройці за рід християнський, особливо за тих, хто шанує святу пам’ять вашу і з вірою та любов’ю у молитвах звертається до вас.

Виблагайте у Всещедрого Бога прощення гріхів наших і життя нашого виправлення, щоб, у покаянні та нелицемірній любові один до одного перебуваючи, зі сміливістю стали на Страшному Суді Христовому і вашими молитвами праворуч Праведного Судді стали.

О, угодники Божі, будьте нашими захисниками від усіх ворогів видимих та невидимих, щоб під покровом ваших молитов ми визволялися до кінця життя нашого від усякої біди, зла та небезпеки, і так прославляли велике та гідне поклоніння повновладної Тройці: Отця, і Сина, і Святого Духа нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, які державні, професійні та міжнародні свята відзначатимемо у березні 2024 року. Повний перелік - у цій статті.