40 мучеників Севастійських: привітання у віршах та прозі зі святом 40 святих

Усі свята
1 839
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

40 святих листівка
canva.com

Це свято має велику популярність у народі. Всі ж пам’ятають давню приказку про 40 лопат снігу, які ще можуть випасти після цієї релігійної дати?

У церковному календарі березня є важлива і пам’ятна дата, яку просто неможливо оминути увагою. Як ви вже зрозуміли, це свято 40 святих. За традицією, у нашому розділі “Свята” ми поділимося з вами вітальним контентом. Тож у цій статті ви знайдете найкращі привітання на Сорок святих у віршах та прозі, аби ви могли привітати родину та близьких.

Нагадаємо, що після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар деякі релігійні свята змінили свої дати. Нова дата свята 40 мучеників Севастійських — 9 березня. Раніше, як ви пам’ятаєте, свято було 22 березня. До речі, цього року в суботу також випадає Вселенська м'ясопусна субота, батьківська поминальна субота, про яку ми раніше писали більш детально за посиланням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А зараз пропонуємо вам обрати найкращі привітання зі святом 40 мучеників Севастійських у віршах та прозі.

40 святих привітання
psdsale.com

40 мучеників Севастійських: привітання у віршах

40 мучеників Севастійських, день Сорока мучеників Севастійських (у народі — 40 святих, Сороки) — дата, коли поминають 40 воїнів римського ХІІ легіону, котрі загинули у 320 році біля міста Севастія (нині — турецьке місто Сівас) за відмову зректись християнської віри. Цей день дуже багатий на народні традиції. Тож якщо ви побачите сьогодні випічку у вигляді жайворонків, не дивуйтесь. За переказами, пісня жайворонка нагадує молитву 40 мучеників, яка летить до Господа. Тому наші предки завжди пекли до свята булочки-жайворонки. А по природі у свято 9 березня також роблять прогнози про те, якою буде погода в найближчі 40 днів. Не обходиться день і без душевних привітань.

Для вашої зручності ми зібрали красиві привітання на свято 40 мучеників Севастійських у віршах.

***

Вітаю з Днем 40 святих

Всіх знайомих і рідних,

Ангели хай вас охороняють

Від зла і кривди захищають.

***

З Господом багато дано

Проси допомоги у нього.

Не залишить, неодмінно прийде.

Людина духовну благодать знайде!

***

Для Божого промислу ти живи

Ближньому правду світобудови прийняти допоможи.

Не гнівай Бога, живи гідно,

Дороги тобі рівної та спокійної!

***

Зі святом Сороки, зі святом чудовим!

Радості вам, миру, щастя і добра,

Віри й надії, праведних вчинків,

Всім вам затишку і Божого тепла.

***

З Днем 40 святих Вас вітаємо,

Любові й миру Вам бажаємо,

Нехай у небі ангели ширяють,

І всі святі Вас зберігають.

***

Бережи мовчання, стримуй злобу

Помолись ти щиро Богу.

І якщо на серці гіркота та тривога,

Вір — і відкриється шлях і дорога!

***

Нехай сорок праведних святих своїм крилом

Вкриють, щоб зло у душі не розквітло,

Нехай осяває все кругом

Священної віри чисте світло!

***

Вітаю тебе з християнським днем,

Сьогодні Сорок святих ми пом’янем,

І свічки в храмі обов’язково поставимо,

І Божу любов усім світом прославимо.

Нехай буде в тобі благодаті світло,

Щоб щастя у житті твоїм розквітло,

І нічого твоєї віри в Бога не підірвало,

Щоб проблем у твоєму житті було мало.

40 святих картинка
Відкриті джерела

Зі святом 40 святих! Привітання у прозі

Нагадаємо, що цього дня віряни зазвичай відвідують церковну службу, моляться, сповідаються та причащаються. Обов’язково ставлять свічки до ікони 40 святих. Мученикам моляться про зміцнення духу, щоб винести всі проблеми, що випали на долю; за чоловіків та воїнів; за те, щоб рідні швидше повернулися з далекої дороги; про захист від негараздів та злих людей.

Також можна слід за можливості творити добрі справи, не відмовляти у милостині та допомозі нужденним, а також сказати кілька теплих слів своїм рідним та близьким. У цьому вам допоможуть на 40 мучеників Севастійських привітання своїми словами.

***

Вітаю з Днем пам’яті сорока Севастійських мучеників — воїнів- християн, які прийняли мученицьку смерть за віру в Христа. 40 Севастійських мучеників — небесні покровителі всіх чоловіків, особливо воїнів і мандрівників. 40 Святих, моліться за наших воїнів, що у бою боронять рідну землю свою!

***

Вітаючи тебе з Днем 40 святих, хочу побажати тобі міцної істинної віри, довгих років життя, відміряних Богом, і нехай зберігають тебе ангели небесні. Зі святом 40 мучеників Севастійських!

***

Вітаю зі святом 40 Севастійських мучеників! Святі мученики, моліть Бога за нас! Нехай наші домівки покине все погане, в Україні запанує мир і Боже благословення буде завжди з нами!

***

Зі святом 40 святих. Нехай вашу молитву почує Господь. І смачних вам жайворонків!

***

З радістю привітаю тебе зі святом 40 святих! Ця дата відзначається у нашій вірі як особливе спогадання та вшанування 40 святих, які принесли світло в наші серця своєю відданістю та міцною вірою. Нехай це свято наповнить твоє життя миром, любов'ю та благословеннями. Нехай віра в Христа завжди буде твоїм провідником і джерелом сили у всіх твоїх подорожах. Зі святом 40 мучеників Севастійських!

***

Вітаю з Днем 40 святих. Бажаю, щоби життя було світлим, благополучним, щасливим, успішним. Бажаю відради для душі, чуйності серця, доброти та миру, блага і милості, міцного здоров’я і надії на краще.

***

Вітаю з Днем 40 святих — великих мучеників Севастійських! Вони прийняли смерть, аби не зрадити нашу віру. Тому сьогодні хочеться побажати всім християнам зміцнення віри, смирення, відпущення гріхів. Нехай кожен ваш крок буде спрямований лише на добро, а від неправильних рішень зберігає й оберігає вас Бог.

***

Вітаю з Днем 40 святих — великих мучеників Севастійських! Нехай Господь пошле вам здоров’я і тільки благі вісті! Бажаю душевного тепла, любові, радості вам і вашим близьким!

Вітаємо усіх зі святом!

Також вашій увазі пропонуємо календар церковних свят на березень 2024 . Зберігайте у закладки, аби не загубити, релігійні свята, які будемо святкувати у березні.