День святого Петра Конашевича-Сагайдачного і преподобного Георгія — історія свята, заборони та молитва українською

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Ікона святого гетьмана Петра, фото
Фото: bogoslov.kharkov.ua

Українці моляться преподобним Георгію та гетьману Петру Конашевичу-Сагайдачному

Традиційно із 2011 року віряни приходять у храм, аби помолитися за душі святих Петра і Георгія. Цей день нагадує про життя і досягнення преподобних, які є прикладом для християн.

За новоюліанським календарем пам'ять преподобного Георгія та Петра Конашевича-Сагайдачного припадає на 7 квітня. За старим стилем ця дата відзначалася 20 квітня. Гетьман був канонізований 25 травня 2011 року Архієрейським собором Української автокефальної православної церкви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У день пам'яті преподобних Петра та Георгія не можна сваритися, кричати і обманювати. Не думайте про помсту, не ведіться на нечесні гроші. Займіться благодійністю та відпустіть образи.

Молитва до благовірного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного — українською

Святий Петре Сагайдачний, ти, який віддав своє життя за нашу віру та нашу Вітчизну, знаєш усі наші болі та труднощі, які ми переживаємо сьогодні. Ми благаємо тебе, щоб ти допоміг нам у боротьбі за правду та справедливість. Згадай, будь ласка, своїх попередників, які несли вогонь святої віри та захищали нашу землю від ворогів. Нехай твої молитви допоможуть нам зберегти нашу культуру, мову та історію. Ми благаємо тебе, Петре Сагайдачний, допоможи нам зберегти нашу віру та наші традиції, щоб ми могли передати їх нашим нащадкам. Нехай твої молитви допоможуть нам здолати труднощі та перешкоди на нашому шляху. Святий Петре Сагайдачний, молися за нас та нашу Вітчизну, щоб ми завжди залишалися вірними своєму історичному корінню та нашій православній вірі. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про день укладення першої Конституції України. Для вас — добірка цікавих фактів про цю подію.