Коли святкують День матері 2024 в Україні? Дата свята та його історія

Усі свята
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото листівка з Днем матері
Фото: shannonspringshotel

День матері - це додатковий привід привітати найріднішу людину

У травні багато важливих та бажаних для українців свят. Одним з улюблених є День матері, який в Україні почали відзначати не так давно, але він одразу став досить популярним. Адже це ще одна чудова можливість привітати найріднішу людину, подякувати за турботу і любов і показати своє піклування.

Мама для кожної людини є найважливішою та найріднішою серед усіх. Для підкреслення її важливості у світі придумали відзначати День матері у другу неділю травня. Зазвичай у цей день діти відвідують своїх матерів з чарівними квітами, солодощами і приємними подарунками, щоб провести разом час та виявити свою глибоку шану та вдячність, розповідає tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли День матері 2024

Цього року ця дата припадає на 12 травня, а деякі країни кожного року відзначають 13 травня. Ця важлива дата була запроваджена указом президента України від 10 травня 1999 року.

Історія свята

Першою заснувати це свято запропонувала американка Анна Джервіс ще 1908 року. Для неї це була сумна подія, адже мама Анни померла передчасно, тому для Джервіс було важливо мати день для вшанування її пам’яті. Вона кілька років надсилала листи з ініціативою, тому нарешті у 1910 році отримала схвалення. Того року у штаті Вірджинія (США) почали офіційно святкувати День матері, а згодом свято набуло поширення у цілому світі.

Особливості святкування Дня матері в Україні

Перший раз в Україні свято відзначили у 1999 році. В другу неділю травня у Львові традиційно влаштовували концерти, що були присвячені матерям. У радянські часи свято було заборонене і тривало це до 1999 року.

У цей святковий день діти намагаються провести час з мамами та зробити їм приємні сюрпризи. Для найрідніших пишуть вірші, пісні, присвячують перемоги та здобутки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали коли у 2024 році будуть важливі сімейні свята . Занотуйте собі, щоб мати можливість вчасно потурбуватися про подарунки та сюрпризи.