На який день припадає День Святого Валентина у 2024 році

День Валентина
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Щорічно, 14 лютого увесь світ святкує День закоханих, відомий також як День Святого Валентина. Однак у 2023 році ПЦУ перейшла на новий церковний календар , тому актуально дізнатися, чи змінилася дата свята. Про те, коли буде День Святого Валентина у 2024 році, читайте в нашому матеріалі.

День Святого Валентина — одне з найромантичніших та найпопулярніших свят у різних країнах. Українці, як і багато інших, використовують цей день для обміну милозвучними листівками, відомими як валентинки, можливості зізнатися в коханні та провести романтичний вечір вдвох.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День Святого Валентина у 2024 році: чи зміниться дата свята?

У 2024 році День Святого Валентина ми будемо святкувати без змін. Дата припадає на  14 лютого . Важливо зауважити, що цей день не є відзначеним у релігійному календарі, тож перехід на новий календар на нього ніяк не впливає.

Історія Дня Святого Валентина

День закоханих пов'язаний зі святим Валентином, який жив у Римі у III столітті. Він був священником за часів імператора Клавдія II. Легенда розповідає, що імператор заборонив військовим укладати шлюби, аби родина не заважала їм служити державі. Попри цей наказ, священник Валентин продовжував таємно вінчати закоханих. За це його заарештували, ув'язнили та поставили наглядати за ним офіцера, в якого була сліпа донька.

Валентин зцілив її, а всі рідні офіцера прийняли християнство. Імператор був розлючений й 14 лютого близько 269 року віддав наказ відтяти Валентинові голову. Саме цей день обрали для вшанування святого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще раніше ми  писали про новий календар  головних свят на 2024 рік. Збережіть його собі, щоб нічого не забути та не пропустити!