Скільки доведеться викласти за живу ялинку цього року? Названо середню ціну

Новий рік і Різдво
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Раніше ми писали, чи встановлюватимуть цього року головну ялинку країни у Києві. Тепер же стала відома середня ціна, яку доведеться викласти українцям за зелену красуню у 2023 році.

Зелена ялинка - головний атрибут різдвяно-новорічних свят. Тож, якщо ви віддаєте перевагу живому дереву замість штучного декору, нижче наводимо середню ціну, яку вам потрібно буде заплатити за 1 метр дерева.

Скільки коштуватиме ялинка у 2023 році

Related video

Цьогоріч вартість ялинок для українців залишиться такою ж, як і у 2022 році. Про це повідомило державне підприємство “Ліси України” у Facebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами представників підприємства, у середньому 1 метр коштуватиме 135 грн. Проте ціна може відрізнятися залежно від регіону. Також у лісівників можна буде придбати ялинку чи сосну у горщику - на додачу ви отримаєте кваліфіковані поради стосовно того, як після свят пересадити дерево та доглядати за ним.

Фото: ezlivingfurniture.ie
Фото: ezlivingfurniture.ie

Чи шкодить вирубування ялинок екосистемі

Ці ялинки вирощують на новорічних плантаціях, які є в кожній області. Створення таких плантацій є екологічно та економічно виправданим, бо час дозволяє за 60 років створити та реалізувати щонайменше 10 плантацій таких деревцят. Також новорічні ялинки та сосни заготовляються під час рубок формування та оздоровлення лісів, тому заподіяння шкоди екосистемі не буде, лише користь.

Крім того, лісівники потурбувалися й про те, щоб деревцята мали максимально привабливий вигляд для потенційних покупців. “Ми спеціально кронуємо новорічні ялинки для того, щоб гілочки були густими, а хвоя - пишною. Тобто на певній відстані від стовбура лісівники зрізають точку росту на гіллі, і внаслідок цього прокидається кілька нових бруньок, гілля стає густішим”, - йдеться в повідомленні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Представники підприємства “Ліси України” наголошують, що, купуючи дерево офіційно, ви сплачуєте податки, з яких формується бюджет вашої громади та всієї країни. Тому не піддавайтесь спокусі придбати святкове дерево у тих, хто вирубав та продає його незаконно.

Також раніше ми писали, як обрати безпечну і гарну ялинку. Більше про це - читайте у цьому матеріалі.

Фото: 1plus1.ua