5 найгірших варіантів подарунка на Миколая: не даруйте такого своїм рідним!

Новий рік і Різдво
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Разом зі святим Миколаєм приходять святковий настрій, відчуття свята та дива. Ну і, звісно ж, подарунки! Та перш ніж купувати презенти для родини, гарненько подумайте, оскільки деякі речі мають бути назавжди викреслені з подарункового списку.

Вже зовсім скоро заглядати під подушки будуть як діти, так і дорослі, щоб дізнатися, що ж приніс їм святий Миколай. Проте, за народними повір’ями, деякі подарунки вважаються поганим знаком. Як випадково не піднести комусь такий недоречний презент - розповідає видання Telegraf.

Що не можна дарувати на Миколая

Related video

► Гострі предмети, оскільки вони можуть “різати” відносини між дарувальником і тим, хто отримує подарунок. Зокрема, це ножі, ножиці та інші інструменти з гострим лезом. Щодо іграшкових аналогів, то це ножі, мечі та зброя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Годинники вважають символом того, що час вашої дружби чи любові може наближатися до кінця. За іншими повір’ями, вони символізують відлік до невдачі чи біди.

► Рушники. Подаровані на весілля вони є символом добробуту та домашнього затишку. Проте у деяких регіонах вважають, що вони також можуть приносити сльози (особливо, якщо подаровані у сумні моменти).

► Гроші, які ви даруєте, можуть принести матеріальні затруднення як вам, так і тому, хто їх отримав.

► Парфуми чи туалетна вода вважаються символом поганих стосунків. А все тому, що вони мають властивість “випаровуватися” - це інтерпретується як недовговічність сімейної любові.

Втім, не варто сприймати народні прикмети та повір’я надто буквально. Головне дарувати подарунок з відкритим серцем та чистими намірами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як українці реагують на зміну дати Різдва та Дня святого Миколая. Що розповіли в ПЦУ - дізнавайтесь у цій статті.

Фото: nusho.com.ua